Papperslöst samhälle? Hah!

En sak som jag tycker är både bra och dålig med Sverige är byråkratin. Många tycker att det mest är jobbigt med alla papper och intyg som behövs, vilket det naturligtvis är. Men jag kan säga att alternativet är betydligt värre. Jag var ju inte så gammal när jag kom hit från Italien men har ju släkt där och har varit ner och hälsat på flera gånger och en sak kan jag säga: den som tycker att Sverige är för byråkratiskt borde försöka leva i Italien ett år eller två. Då inser man att det är att föredra framför alternativen. Då är ju inte ens Italien speciellt illa om man jämför med till exempel Grekland eller många andra länder. Beviset på att jag verkligen är Svensk måste vara att jag konstant blir irriterad när jag är i södra Europa på grund av att ingen förstår att köa som vettigt folk!

Papper, papper, papper…

Det hindrar inte att det kan vara jobbigt med alla papper som behövs, och ibland vet man inte ens hur man ska få tag på dem. Men det finns hjälp att få. En blogg som jag följer, Med tanke på Egon, skriver i detta blogginlägg om hur man får tag på en mall för anställningsintyg. Nu är det inte riktigt aktuellt för mig eftersom jag i huvudsak arbetar på frilansbasis, men samma företag (Björn Lundén Information) tillhandahåller mallar för en hel massa viktiga saker. Till exempel för den som driver eget företag, vilket jag funderar på att börja med. Det skulle underlätta för mig som frilansande modell att driva eget företag har jag förstått.

SM i bodybuilding

I början av oktober gick SM i bodybuilding av stapeln och jag var där, men inte som deltagare, utan bara åskådare. Evenemanget var riktigt lyckat. Arrangörerna gjorde ett bra jobb och nivån på deltagarna var riktigt hög. Kanske lika så bra att jag inte ställde upp, jag känner att jag för tillfället inte riktigt ligger på den nivå som krävs. Kanske ställer jag upp nästa år, men då gäller det att jag inte slarvar det minsta med träningen. Var du inte där när SM avgjordes? Kolla in den här videon så ser du vad du missade!