Italienska vänner i Sverige

Italienare i Sverige håller ihop. Här hittar vi likheter med varandra. Där hemma gör vi tvärtom, konstigt men sant. Jag lärde känna Alexandra och Philippe Acocella för några år sedan, när de var alldeles nykära. Alexandra kommer från Sverige men bor nu i hus i Milano med Philippe större delen av året. Två otroligt sköna människor som jag träffar så ofta jag kan. Däremellan följer jag deras blogg, och det tycker jag ni också ska göra.

Alexandra är inredningsarkitekt och Philippe arbetar i familjeföretaget som pysslar med möbeltillverkning. Båda är alltså galna i möbler, design och inredning och då börjar ni kanske ana vad deras blogg handlar om. De träffades faktiskt på en inredningsmässa i Milano, det sa klick i en Natuzzi-soffa. En i vitt skinn. (Här hittar ni Alexanda och Philippes blogg)

Alexandra bloggar på svenska men Philippe står över axeln och pratar oavbrutet, så man kan säga att det är de bådas blogg. Det är väl mest jag och Philippe som umgås om jag ska vara ärlig. Vi har träningsintresset gemensamt och när de är i lägenheten Sverige tränar vi gärna flera gånger om dagen. Philippe brukar bunkra upp med proteinpulver och kosttillskott när han är här. Det är tydligen billigare att beställa via nätet från Sverige än från Italien.

De brukar ha med sig några fina flaskor vin från Piemonte när de kommer hit också. För det första slår vinerna från Barolo i Piemonte upp mina smaklökar i himlen varje gång. För det andra är flaskorna så snyggt designade att ögonen börjar dregla. Italiensk stil, mums!