En vanlig dag i mitt liv..

Min vardag består av träning. Det är en daglig rutin som jag aldrig hoppar över, mer än om jag är riktigt sjuk. Och det är jag aldrig. Det finns inga genvägar till en snygg och stark kropp, man måste anstränga musklerna för att få dem att växa. Här kommer mina sju bästa träningstips för att bygga muskler:

1 Undvik överdrivet mycket konditionsträning.
2 Gör 8-12 repetitioner i varje set och 6-9 set per muskelgrupp.
3 Ät proteinpulver i bra kvalitet och Kreatin.
4 Ät fett, det stimulerar testosteron och tillväxthormonerna.
5 Drick mycket vatten för att behålla energi.
6 Öka vikterna eller antalet repetitioner vid varje träning.
7 Stressa inte, sov mycket.

Jag tävlar i Bodybuilding i perioder. För att deffa bort allt överflödigt underhudsfett måste man äta en strikt diet under cirka fyra månader. Att deffa handlar om att försöka tappa i fettmassa utan tappa muskler. Förutom att göra av med fler kalorier än man stoppar i sig måste man se till att äta massor med proteiner, träna hårt, undvika salt, tobak, alkohol och socker.

Tävlingsdagen måste man tappa så mycket vätska som möjligt, för att musklerna ska framträda snyggt. De sjukaste killarna kan tillochmed linda in sig i folie för att svettas maximalt. Ansträngningen av att stå och spänna sig på scenen i kombination med salt/vätskeförlust gör att både kropp och psyke tar stryk. Men när man klarar sig från att inte svimma, när applåderna dånar och domarna ger fina poäng… då känner man hur värt det är!